Idag, för tre år sedan: Alby är inte till salu!

20130612_175429
Den 12 juni 2013, Samling för demonstration: Alby är inte till salu!

Jag är mycket tacksam att jag fick vara med och uppleva den underbara manifestationen i Alby i onsdags. En fantastisk demonstration som värmde mig ordentligt. En smältdegel i sin allra bästa skepnad. Igår, dagen efter demonstrationen nåddes vi av budskapet att valnämnden i Botkyrka inte hade godkänt namninsamlingen. Men hoppet är inte ute ännu. Kommunfullmäktige kommer ändå att behandla frågan om folkomröstning den 26/6 och V har lovat att driva frågan vidare. Men nu kommer det antagligen att behövas över 50% som röstar för folkomröstning.
Jag ska inte säga att jag inte är förvånad över att inte fler organisationer/partier/enskilda engagerar sig mer i det som händer i Alby. Men lite konstigt är det. Om man placerar kampen mot utförsäljning av allmännyttan i förorten i den politiska situationen i nuläget, så ”borde” man anse att kampen i Alby är mycket viktig. Behovet av ett alternativ till nedmonteringen av välfärden och alliansens 2/3-samhälle-projekt är skriande, annars lämnar vi dörren öppen för de nationalistiska och rasistiska lösningarna, vilket redan har gjorts i Sverige och i andra delar av Europa. Nu ser vi en kamp mot utförsäljningen av allmännyttan av de marginaliserade. Många av dem uppfyller inte kriteriet ”etniska svenskar mitt i livet”. Och vad gör sossarna, de som borde stå för ett alternativ till alliansens politik? Dom sviker! Men de borde utsättas för hårdare tryck genom ytterligare mobiliseringar. Kampen mot utförsäljningen av vårt gemensamma kommer även i läge där marginaliserade, antagligen i första hand invandrare eller andra generationens invandrare nyligen har tagit till bilbränder och stenkastning i frustration och blivit bemötta av mästrande budskap såsom ni borde agera demokratiskt. De har även blivit bemötta av rasistiska medborgargarden som har härjat omkring och spöat invandrarungdomar. Det är självaste fan att inte alla vi som säger oss stå för ett alternativ till alliansens politik inser vikten av albybornas kamp. Deras kamp borde ge oss näring för att formulera alternativen. Stödgrupper borde upprättas för att mobilisera till stöd för albybornas kamp. Vi som vill skapa ett alternativ till alliansens 2/3-samhälle borde agera nu!
‪#‎albyärintetillsalu‬

Behovet av ett alternativ till utförsäljningen av vårt gemensamma, nedmonteringen av välfärden och det 2/3-samhälle som har skapats och håller på att permanentas är skriande, annars lämnar vi dörren öppen för att nationalistiska och rasistiska lösningarna växer sig starkare. Detta har vi redan sett i Grekland, men även i Sverige och i andra delar av Europa.
Nu ser vi en kamp mot utförsäljningen av allmännyttan av de ”marginaliserade”. Många av dem uppfyller inte kriteriet ”etniska svenskar mitt i livet”. Och vad gör sossarna? De som borde stå för en alternativ politik. De sviker!
Kampen mot utförsäljningen av allmännyttan i Botkyrka kommer även i läge där ”marginaliserade”, antagligen i första hand invandrare och/eller andra generationens invandrare nyligen har tagit till bilbränder och stenkastning i frustration. De har blivit bemötta av mästrande budskap såsom ni borde agera demokratiskt. De har även blivit bemötta av rasistiska medborgargarden som har härjat omkring och spöat invandrarungdomar. Facebook-gruppen ”Vi som stödjer Sveriges medborgargarde” har över 9 000 likes!
Gruppen ”Alby är inte till salu” har försökt att stoppa utförsäljningen av 1 300 hyresrätter i Alby med demokratiska metoder, men de har blivit motarbetade av Botkyrka kommun på ett mycket hårdhänt sätt, som står i stor kontrast till hur Tullinge, den rika delen av kommunen blev behandlade när de krävde folkomröstning i delningsfrågan.
Albyborna tar fajten för allas vår välfärd! Och ännu är inte kampen avgjord. Idag ska kommunfullmäktige ska ta beslut om utförsäljning och/eller folkomröstning. Samtidigt kommer en demonstration att hållas utanför kommunfullmäktige i Folkets hus i Hallunda. Slut upp! Alby är fortfarande inte till salu – Folket till kommunfullmäktige!
https://www.facebook.com/events/557521720971419/
Bild: Emma Dominguez från megafonen talar under demonstrationen ”Alby är inte till salu” den 12 juni. På balkongen ovanför henne hänger banderollen ”Palme vänder sig i graven”.
Hör hennes tal på youtube: http://youtu.be/fq1Q_2Z3nBM
Ni som inte var med och demonstrerade den 12 juni kan se flera fina bilder och videoklipp från demonstrationen på ”Motkraft.net: http://motkraft.net/2013/06/12/stockholm-miljonprogrammen-reser-sig-alby-ar-inte-till-salu/

Emma Dominguez talar

Fler videoklipp

Alby är inte till salu – Jag har laddat upp några till av mina amatörfilmer från den kanske fantastiska demonstrationen som jag har deltagit i.
Idag meddelade valnämnden i Botkyrka att man inte godkänner namninsamlingen. Men frågan om folkomröstning kan fortfarande tas upp på det extra insatta kommunalfullmäktigemötet den 26/6. V har sagt att de ska göra det.
Hoppas att eldsjälarna från ‪#‎albyärintetillsalu‬ orkar att hålla ångan uppe och fortsätta mobilisera inför den 26/6. Kampen går vidare! Allt stöd till albyborna!
Del 03: http://youtu.be/79fieQKzrdw
Del 02: http://youtu.be/soNIM3LD8Mg
Del 01: http://youtu.be/rX19gtIeHaU
Tal av Emma Dominguez från megafonen: http://youtu.be/fq1Q_2Z3nBM

Annonser

Publicerat av

Tony Karlsson

Mexikofreak, före detta metallarbetare, omskolad till programmerare, ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s