Svensk fyktingpolitik ges skulden för Assads krigsbrott

Givetvis finns det all anledning att kritisera och agera mot svensk och europeisk flyktingpolitik, så även EU:s flyktingavtal med Turkiet. Men denna kritik får inte användas för att skyla över Assads och Putins krigsbrott. Då gör man sig också skyldig till att misskreditera ”asylrörelsens” rättfärdiga kamp till försvar för rätten till asyl.

När vi står upp för en generös flyktingpolitik eller fri invandring så säger vissa kritiker att då skulle alla komma hit. Detta är inte sant, inte ens alla syrier som lever i ett helvete på jorden såsom i Aleppo kommer att lämna Syrien, även om de ges den möjligheten. Det enda de kräver är skydd, frizoner, flygfria zoner, ett stopp på bombningarna av sjukhus, ett upphävande av de belägrade städerna, läkarvård, medicin, mat, rent vatten… Men många syrier har redan för länge sedan tappat sitt hopp till västvärlden, till FN och till dig och mig.

Barnens desperation i Aleppo: När världssamfundet har mysslyckats med att skapa en flygfri zon då eldar barnen bildäck för att stoppa nya flygattacker.
Barnens desperation i Aleppo: När världssamfundet har mysslyckats med att skapa en flygfri zon då eldar barnen bildäck för att stoppa nya flygattacker.

Att ropa andrum när Assad och Putin utför krigsbrott, inte för att kräva andrum för Syrier i Syrien, utan för att associera krigsbrotten till den svenska flyktingpolitiken och på så sätt ge Assad andrum är ett hån mot de syrier som kräver andrum i Syrien.

"The ones who have decided to stay year in and year out, who have braved the relentless bombardment day in and day out - most of them don't plan on leaving," said Clarissa Ward, a foreign correspondent for CNN who has reported from Syria, speaking to members of the Security Council. "They made a decision a long time ago that they would rather die in dignity in their homes than leave." She said it was "a crucial time for the world to address the people of Aleppo". The thing that's been killed in Syria is trust. There's no trust in anyone, including you, the international community."
”The ones who have decided to stay year in and year out, who have braved the relentless bombardment day in and day out – most of them don’t plan on leaving,” said Clarissa Ward, a foreign correspondent for CNN who has reported from Syria, speaking to members of the Security Council. ”They made a decision a long time ago that they would rather die in dignity in their homes than leave.” She said it was ”a crucial time for the world to address the people of Aleppo”. The thing that’s been killed in Syria is trust. There’s no trust in anyone, including you, the international community.”

Internflyktingar

Enligt FN så finns det 6,6 miljoner internflyktingar i Syrien. Att internflyktingar som bor i provisoriska flyktingläger bombas har hänt fler än en gång.

När internflyktingar bombas i Syrien så ges svensk flyktingpolitik och avtalet med Turkiet skulden. Har inte även internflyktingar i Syrien rätt till skydd?

Belägrade städer

Enligt FN finns det 600 000 människor som lever i belägrade städer som bombas och svältas till döds. Allt tyder även på att sjukhus är medvetna måltavlor för bombplanen. FN har varit fullständigt tandlösa när Assad har nekat humanitär hjälp till civilbefolkningen.

De 300 000 som bor i det rebellkontrollerade området i Aleppo kan inte lämna staden. Detta även om oppositionen säger att belägringen av Aleppo är upphävd. Att belägringen är upphävd förnekar dock regimen. FN sade tidigare i veckan att de tillsammans med andra hjälporganisationer kunde distribuera vatten till västra Aleppo men att de inte kunde nå den rebellkontrollerade delen av Aleppo. Nu verkar det finnas en viss införsel av förnödenheter till den rebellkontrollerade delen av Aleppo. Men att föra ut 300 000 människor är en fullständig omöjlighet. Fordon som färdas på vägarna bombas konstant av Assad och Putin. Dessutom är gränsen till Turkiet mer eller mindre stängd. Och alla människor som bor i belägrade städer vill inte heller lämna sina städer. Att tömma de belägrade områdena på så mycket folk som möjligt för att sedan inta städerna är även Assads taktik med belägringar.

Nu har Assad-regimen och de ryska styrkorna kommit överens om att alla militära aktiviteter i Aleppo ska upphöra i tre timmar varje förmiddag. Återstår att se om detta kommer att hållas. FN är kritiska och kräver ett längre eldupphör på minst 48 timmar där.

När människor som lever i belägrade städer inte får tillgång till rent vatten får svensk flyktingpolitik skulden. Har inte civilbefolkningen som bor i belägrade städer rätt till skydd och få tillgång till sjukvård, medicin, mat och vatten?

Inlägget ovan kommenterades av mig. Men kommentaren togs bort, därför söker jag nu offentlig debatt. Min mening är inte att peka ut någon, även om jag indirekt gör det. Jag hoppas på en konstruktiv debatt.

Asylrörelsen misskrediteras

Detta är endast två exempel av många på hur Assads krigsbrott skyls över över med hjälp av missriktad kritik. På detta sätt misskrediteras även ”asylrörelsen” rättfärdiga kamp till försvar för asylrätten, vilket även det är ett allvarligt. Det är även tråkigt att det är ledarfigurer i tillsammansskapet som agerar på detta sätt, såsom i dessa två inlägg.

The ones who have decided to stay year in and year out, who have braved the relentless bombardment day in and day out – most of them don’t plan on leaving.
They made a decision a long time ago that they would rather die in dignity in their homes than leave.
The thing that’s been killed in Syria is trust. There’s no trust in anyone, including you, the international community.

Varje torsdag mellan klockan 17:00 och 18:00 finns förening Syrien Sverige på Sergels Torg i Stockholm för att understryka följande krav:

Vi kräver att civilbefolkningen i Syrien skyddas och att de får tillgång till mat, medicin och andra förnödenheter. Stoppa bombningar och upphäv belägringarna i Syrien!

Annonser

Publicerat av

Tony Karlsson

Mexikofreak, före detta metallarbetare, omskolad till programmerare, ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s