Stockholm: Stå upp för det iranska folket!

Stockholm den 6 januari 2018: Stå upp för det iranska folket!
Stockholm den 6 januari 2018: Stå upp för det iranska folket!

Den 6 januari arrangerade Solidaritetskommittén för iranska folket en stödmanifestation i Stockholm: Stå upp för det iranska folket!

De landsomfattande protesterna i Iran mot teokratin, orättvisor, fattigdom, prisökningar, arbetslöshet och korruption har öppnat en ny epok i folkrörelsen. Detta för ett fritt, sekulärt och demokratiskt Iran. I mer än 80 städer har demonstranter pekat ut andliga ledaren och dess administration som huvudansvariga till landets problem och vanstyre samt krävt ledarens avgång. Den här rörelsen med alla sina olika grupperingar har tydligt visat att de har kommit över olika falanger inom regimen och vill ha en strukturell förändring i landets styre.
Folkets slagord är en tydlig protest mot rådande teokrati och en strävan efter ett sekulärstyre och strukturell förändring i den politiska ekonomin. Demonstranter motsätter sig även utrikespolitiken och regimens närvaro i Syrien och andra länder i mellanöstern.
Regimens reaktion var först förnekelse, förminskning och förvrängning av händelseförloppet men gick sen över till hot och blodbad.
”Solidaritets rörelse med iranska folket, Stockholm” bjuder in alla människor som värnar om frihet att fördöma regimens agerande i en gemensam manifestation som kommer att äga rum i olika städer runt om i världen lördag den 6 januari. Demonstrationen i Stockholm är lördag den 6 januari 2018 klockan 12-14 på Sergels torg. Där ska vi tillsammans kräva att den svenska regeringen och EU ska fördöma regimen i Iran och aktivt stödja det iranska folket.

Stockholm den 6 januari 2018: Stå upp för det iranska folket!
Stockholm den 6 januari 2018: Stå upp för det iranska folket!

Manifestationen inleddes med välkommens ord av Maryam Ebrahimi, regissör. Det fortsatte med tal av Azadeh Rojhan Gustafsson, riksdagsledamot (S), Yasmine Posio Nilsson, riksdagsledamot (V) och ledamot i utrikesutskottet, Pernilla Stålhammar, riksdagsledamot (MP) och styrelsemedlem i Svenska Irankommittén, Hans Palmqvist, ombudsman i fackföreningen IF Metall, Daniel Riazat, riksdagsledamot (V), och Mehrdad Darvishpour, ordförande i solidaritetskommittén för iranska folket. Även fler artister och författare deltog såsom Ali Reza Modjallal, skådespelare m.m, Pari Isazadeh, sångerska och låtskriverska som sjöng och läste poesi. Övriga som var med och arrangerade och medverkande var, Amir Nilo, Siavash Faraji, Shahab Feyzi, Nima Sarvestani, Basir Seerat, Mohamad Pezeshk, Ebi Khataei, Rahmat Rezania, Soraja, Sajid Afshar och flera andra som inte vill namges.

Talare på manifestationen

Azadeh Rojhan Gustafsson, riksdagsledamot (S), suppleant utrikesutskottet.

Yasmine Posio Nilsson, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet, riksdagsledamot (V) och ledamot i utrikesutskottet.

Pernilla Stalhammar, riksdagsledamot (MP) och styrelsemedlem i Svenska Irankommittén.

Hans Palmqvist, ombudsman i fackföreningen IF Metall

Daniel Riazat, riksdagsledamot (V).

Annonser

Publicerat av

Tony Karlsson

Mexikofreak, före detta metallarbetare, omskolad till programmerare, ...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s